open menu

AFTER DARK

21.12.2015 – 05.03.2016 in ‘Graaf van Waldeckpark’ Maastricht


Voor het vierde achtereenvolgende jaar is op de plek van het d’Artagnan monument in het Graaf van Waldeckpark te Maastricht een kunstwerk gerealiseerd in opdracht van de Gemeente Maastricht. Ook deze keer is het werk gemaakt door een student van de opleiding Fine Art in Maastricht.


De lichtinstallatie “After Dark” van Miriam Sentler (1994, DE) maakt de vele persoonlijke verhalen die aan de specifieke geschiedenis van de plek verbonden zijn in de avonduren zichtbaar.


De kunstenaar ging het afgelopen jaar op zoek naar de nog levende bronnen van ‘petites histoires’ over smokkelarij, oorlog en andere persoonlijke belevenissen. Deze prachtige anekdotes werden omgezet in een bijzondere beeldtaal die na zonsondergang op de oude vestingmuur te zien is. Het geïnteresseerde publiek heeft toegang tot specifieke informatie over dit project en over de kunstenaar via www.afterdarkmaastricht.nl
“After Dark” is a temporary light installation by Miriam Sentler (1994, D), 4th year fine art student at the Maastricht Academy of Fine Arts and Design. The project is commissioned by the municipality of Maastricht and will be visible during the winter in the Graaf van Waldeckpark Maastricht. The installation visualizes the many personal stories which are connected to the specific history of this place during the hours after sunset. For more information, visit www.afterdarkmaastricht.nl.

Bekijk meer nieuws items.