open menu

Hermine van bErs Beeldende Kunst prijs 2017

Mike Moonen ontving op vrijdag 2 juni 2017 in Lumiere (Bassin 88) uit handen van Paula van den Bosch, curator contemporaine kunst Bonnefantenmuseum te Maastricht, de prijs bestaande uit een bedrag van 2500 euro en de Hermine van Bers-penning ontworpen door Lucie Leene, in een etui van Floor Spigt.


Mike Moonen werd door een vakjury gekozen uit drie genomineerde kunstenaars. De beide andere kandidaten waren Emile Hermans en Elke Lutgerink.


Ook in 2015 was Mike Moonen genomineerd: hij was “the new kid on the block”. Zijn werk werd toen geprezen onder meer vanwege de onverwachte ingevingen en vondsten, het ongebreidelde plezier en de onafhankelijke geest waarvan het werk getuigde. Mike ’s werk verraste door zijn onbevangen omgang met materialen, media en bestaande beelden. Dat maakte nieuwsgierig naar de volgende stappen die hij inmiddels meer dan overtuigend heeft gezet.
Mike Moonen is volgens de jury verdiend winnaar dit jaar. De jury prijst de bijzonder sterke ontwikkeling in zijn werk van de afgelopen twee jaar. Hij maakt de verwachtingen waar, door in het recente werk telkens weer andere richtingen te exploreren zonder verlies van intensiteit en eigenheid. De jury heeft hoge verwachtingen van wat nog komen gaat.


http://mikemoonen.com

Bekijk meer nieuws items.