open menu

HOSPITABLE & FASHIONABLE

Het eerste weekend van de TEFAF (12 & 13 maart) was tevens het startsein voor de Hospitality Guides om bezoekers én bewoners te informeren over het totale (culturele) aanbod en de diverse wijken van de stad om hen zo met een positieve beleving huiswaarts te laten keren. Want ook dit jaar staan de Hospitality Guides als onze levende visitekaartjes tijdens piekmomenten op A-locaties in de stad.


De Hospitality Guides zijn letterlijk in een nieuw jasje gestoken! De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een passende outfit voor de Guides, die in samenwerking met de Maastricht Academie of Fine Arts and Design (MAFAD) tot stand is gekomen. Vanaf 16 mei is de creatie in de stad te bewonderen.


Monique Eillebrecht - docent en ondersteunend coördinator Mode & Textiel (MAFAD): "De samenwerking tussen Gastvrij Maastricht en de mode-afdeling van MAFAD heeft zijn vruchten afgeworpen. Het resultaat is een prachtige 3-seizoenen jas ontworpen en ontwikkeld door 3e jaars modestudent Valéry Fiddelaers. Voor haar was dit project zeer leerzaam omdat zij kon ervaren hoe het proces van schets tot kant-en-klaar product in zijn werk gaat; ontwerpen stopt niet bij de schets. Met dit project verbindt MAFAD zich met Gastvrij Maastricht, maar ook met Mode Maastricht. Zo snijdt het mes aan '3' kanten!"


Valéry Fiddelaers - student (MAFAD): "Het is voor mij als beginnend ontwerpster een unieke kans geweest om voor de Hospitality Guides van Maastricht een multifunctionele jas te ontwerpen. Doordat het een 3-seizoenenjas is, kunnen de Hospitality Guides er het hele jaar mee vooruit. De herkenbare emblemen, opvallende kleuren en reflecterende details maken de jassen tot een unieke eyecatcher!"

Bekijk meer nieuws items.