open menu

Pleyade Design Contest

Onlangs maakte ouderenzorgorganisatie Pleyade uit Arnhem de tien finalisten van de Pleyade Design Contest bekend. De Pleyade Design Contest is een ontwerpwedstrijd waarbij studenten aan een kunstacademie of designopleiding en beginnende kunstenaars of ontwerpers een design maken speciaal voor ouderen.


De finalisten werden geselecteerd uit ruim vijftig inzendingen. Zij maken kans op een betaalde opdracht om hun ontwerp verder te ontwikkelen en te plaatsen in diverse zorglocaties van Pleyade. Een unieke kans, want dit ontwerp kan echt iets betekenen voor de ouderen. Het winnend wandobject wordt tevens geëxposeerd bij Museum Arnhem en tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.


Meer dan vijftig ontwerpers of kunstenaars schreven zich in met een eerste ontwerp voor Pleyade Design Contest. Floor de Vroome, bestuurder van Pleyade: “We zijn opgetogen over het grote aantal inzendingen en de diversiteit aan ontwerpen. Ontzettend mooi om te zien dat zoveel jonge kunstenaars nadenken over en zich inzetten voor de (be)leefwereld van ouderen. Zo verbinden we jong en oud.”


De finalisten van deze eerste editie van Pleyade Design Contest zijn:


Marjanne van heldert

Maxime Lechner

Marjolein linders en Marius Linders

Sandra landberg

Roos Meerman en Tom Kortbeek

Jessica van der Pol

Erik van Schaften

Imke Simons en Tim Scheffer

Elleke de Vries

Teun Welten


Kijk voor de eerste ontwerpen van de finalisten op pleyadedesigncontest.nl/finale/finalisten.

Bekijk meer nieuws items.