open menu

UNIFORM

­­­uni·form (het/de; o en v(m); meervoud: uniformen; verkleinwoord: uniformpje)


1 gelijke kleding, kleding die door een bepaalde groep wordt gedragen, waardoor deze voor iedereen herkenbaar is. bv. van militairen, schoolkinderen


Modestudenten van de Jincheng College uit Chengdu China stellen zich voor.


In samenwerking met ( fashion) design studenten van Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MaFAD) en Fashionclash starten ze een onderzoek naar de culturele overeenkomsten en verschilen over het dragen van kleding met in het bijzonder het schooluniform. China kent een rijke traditie omtrent uniformiteit en zou graag de samenwerking willen opzoeken met onze studenten om dit type kleding vanuit een conceptuele aanpak opnieuw uit te vinden.


Wie kan zich ermee identificeren? Kan je er toch je individualiteit in kwijt? Welke betekenis heeft het uniform? Wat zijn de kenmerken? Welke stoffen worden er gebruikt? Welke industrie maakt ze? In deze samenwerking proberen ze hier antwoord op te geven.


Het resultaat hiervan zal te zien zijn tijdens Fashionclash op 30 juni t/m 3 juli 2016


* Dit project maakt onderdeel uit van de onlangs ondertekende "Memorandum Of Understanding" door de directeur van Zuyd Faculty of Arts Maastricht, Leo Swinkels en de Jincheng College of Sichuan op 25 september 2015 in het bijzijn van de Burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn- te Strake.

Bekijk meer nieuws items.